06- 288 14 239   

info@sabaitua.nl

Massages

Sabai Tua Thai Massage geeft diverse Traditionele Thaise Wat Po Massage. Wat Po verwijst naar de Boedistische Wat Po Tempel in Bangkok waar al eeuwen lang de Traditionele Thaise Massage wordt gepraktiseerd en onderwezen. Onze masseuses zijn gediplomeerd conform deze wijze van masseren. Sabai Tua Thai Massage geeft diverse traditionele massage zoals full body massage, hoofd-, nek en schoudermassage, voetreflex massage en kruidenstempel massage. Alle massage zijn gericht op het opwekken van een ontspannende en helende werking.

Traditionele Thaise Massage

Traditionele Thaise massage is een van 's werelds oudste geneesmethoden. Thaise massage is meer dan 2.500 jaar oud. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest voelt zich bevrijd. Thaise massage is een vrij stevige massagetechniek waarbij de masseur op de energiebanen masseert en rek- en strekbewerkingen uitvoert. Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse.

De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. De massage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen te weg te werken. Thaise massage stimuleert drukpunten met een helende aanraking. Samen met het beïnvloeden van het energetische aspect, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en voortschrijdend tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt. De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen. Tijdens de Thaise massage wordt gemakkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een matras.

Thaise Voetreflexologie

De voetreflexologie is een pseudo wetenschappelijke alternatieve geneeswijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt, en dat aan de voetzool gevoeld kan worden met welk corresponderend orgaan er iets aan de hand is. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg zou zijn van energieblokkeringen.

Thaise Oliemassage

Thaise oliemassage is een massage waarbij het lichaam zacht wordt gemasseerd. Veel mensen vinden deze massage prettiger dan een massage met druk en knijptechnieken. Door het gebruik van olie, met natuurzuivere etherische bestanddelen heeft deze behandeling een dubbele ontspannende werking. De geur van de (aromatische) olie kan zelfs een helende werking op de geest hebben.

Kruidenstempelmassage

De kruidenstempel-massage is een oude, traditionele Thaise massage waarbij kruidenbuidels op het lichaam worden geplaatst. Met behulp van deze buidels wordt je vervolgens gemasseerd. De in katoen verpakte, opgewarmde kruidenbuidels zorgen voor versoepeling van vermoeide spieren en bovenal voor een heerlijk ontspannen gevoel.De warmte en kruiden zorgen ervoor dat lichaam en geest ontspannen, ontgiften en revitaliseren. Elk stempel kan verschillende kruiden bevatten. En ieder kruid heeft weer zijn eigen werking. Zo is Zilverschoon krampwerend en rustgevend, lost kervel blokkades op, is lavendel rustgevend en ontspannend, en is rozemarijn krampwerend en bevordert het de doorbloeding.